Doxa
 
 
Till varukorgen
 
Startsida
 
Om Nya Doxa
 
Böcker
 
Nyheter
 
Köpvillkor
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(bild av bokomslaget)
Sturmark, Christer
Tro och vetande 2.0
Om förnuft, humanism och varför människor tror på konstiga saker. Utkommer september 2006!
 
1 | Pocket. Utkommen. | 262 sidor | Tryckår: 2006 
ISBN: 9789157805065
Pris: 50 Kr.
Lagerstatus: Definitivt slut
 
Detta är en bok om den form av livsåskådning som brukar kallas Humanism. Boken orienterar den nyfikna läsaren om vad en modern, humanistisk och rationell livsåskådning egentligen innebär och vad den står för.

Boken ger också några praktiska verktyg, exempel och argument för att kunna föra en god humanistisk diskussion. Boken kan också fungera som stöd till dem som ser familj, vänner, arbetskamrater eller bekanta lockas av religiösa dogmer, vidskepelse, pseudovetenskap eller nyandliga idéer och strömningar.

Sturmark erbjuder med sin humanism ett annat alternativ än new age och religiös dogmatism. Det finns mer positiva, reflekterande och öppna sätt att möta det kända och okända i vår värld.

Boken är enkel och lättillgänglig för alla som vill förstå vad det innebär att ha en humanistisk livsåskådning och vara humanist.

Detta är ingen akademisk bok. Alltför akademiska och abstrakta resonemang undviks genomgående i boken. Den är lättillgänglig och praktiskt orienterad.

Resonemangen och argumenten som framförs på en nivå som i ett vardagligt middagssamtal och tilltalar även en yngre publik.

De mer akademiska fackfilosofiska resonemangen kring tro och vetande, sanningsbegrepp och religionsfilosofi upptar ganska lite plats.

Christer Sturmark är välkänd entreprenör i IT-branschen, författare och föreläsare och förkommer flitigt i etermedia. Han har under femton år skrivit och föreläst om omvärldsanalys och omvärldsbevakning. Hans perspektiv är huvudsakligen de värderingstrender, socialt och kulturellt, som präglar det globala nätverkssamhället. Detta är hans fjärde bok.




 

Synpunkter på innehållet på webbplatsen: info@nya-doxa.se
Synpunkter på hur webbplatsen fungerar: doxa@collegit.se

Om cookies och integritet