|
|
|
|
|
|
Gustafsson, Inga-Britt & Klein, Örjan |
Den medvetna kokkonsten |
Utkommer juni 2006! |
|
1 | Storformat. Rikt illustrerad i färg. | 216 sidor | Tryckår: 2006
|
ISBN: 978-91-578-0472-3 |
ISBN10: 91-578-0472-9 |
Pris: 240 Kr.
Köp |
Lagerstatus: Finns i lager
|
|
Örjan Klein, matkreatör, restaurangägare, livsstilskock, lärare och kokboksförfattare har arbetat 45 år i restaurangbranschen. De senaste 20 åren har han bl. a. arbetat med att lansera ”det medvetna köket” tillsammans med professorn i måltidskunskap Inga-Britt Gustafsson vid Örebro universitet, restauranghögskolan i Grythyttan.
För 20 år sedan var det svårt att få gehör för sådana idéer. Idag är intresset stort och ämnet högaktuellt i vår västerländska matkultur, eftersom vi blir allt fetare och drar på oss alltfler vällevnadssjukdomar.
I denna bok, en uppdaterad och omarbetad upplaga av ”Den medvetna kokkonsten” (Liber 1997), förenas matlagningen som konstart och vetenskap, som förenar gastronomi och välbefinnande. Boken är unik i sitt sätt att förena kunskap om kemiska och fysikaliska förändringar i matlagningen, om råvaror och om näringen i råvaror och rätter. Alla receptens rätter är näringsberäknade och kan på så sätt sättas ihop till välbalanserade njutbara måltider för både kropp och själ.
Boken passar således för både för alla matlagningsintresserade och förgymnasie- och högskoleutbildningar på området.
|
|
|
|
|